Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- -1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
- -1/2 μπρόκολο ζεματισμένο
- -2 κούπες πέννες ζυμαρικό
- -200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο
- -200 ml κρέμα γάλακτος
- -Αλάτι, πιπέρι
- -Μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ζεστό νερό και ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε, σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 8 περίπου λεπτά. Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάνε.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τον τόνο στραγγισμένο, το μπρόκολο ζεματισμένο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους ή τριμμένο. Τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, κατόπιν ρίχνετε τις πέννες και σερβίρετε αμέσως.