Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- Για την σάλτσα πέστο
- -80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
- -25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- -25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- -25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
- -2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- -1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- -1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- -1 πακέτο μακαρόνια ταλιατέλες
- Για το κοτόπουλο
- -4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμάριών
- -Ελαιόλαδο
- -1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- -1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
- -αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- -1 κονσέρβα αρακά βρασμένο προαιρετικά
- -1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στην τρίτη σκάλα θερμότητας. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε από κάτω ένα ταψί για να μαζεύει τα λύπη από το ψήσιμο.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Βάζετε και τις λωρίδες της πιπεριάς να ψηθούν για 5 λεπτά και μετά κρατάτε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με την σάλτσα πέστο, το κοτόπουλο μαζί με τον σουρωμένο αρακά και την πιπεριά.