Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Για το κέικ
- -1/5 κούπας γάλα
- -4 αυγά
- -λίγη βανίλια
- -1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- -1 κούπα βούτυρο
- -250 γραμμάρια θρυμματισμένο χαλβά βανίλια (από ταχίνι)
- -250 γραμμάρια χαλβά βανίλια κομμένο σε κύβους (από ταχίνι)
- -200 γραμμάρια κουβερτούρα
- -100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- -120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
- -1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- -1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Για το κέικ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τον μισό χαλβά που θρυμματίζουμε με τα χέρια, τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ. Χτυπάμε άλλα τρία λεπτά και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χαλβά σε κύβους και τον ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε το γλάσο προσέχοντας να πάει παντού.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση. Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη.