Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- -2 φύλλα σφολιάτα
- -1 κρόκο αυγού για επάλειψη
- -300 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι ή της επιλογής σας
- Για τη μαρμελάδα κεράσι
- -1 κιλό μαύρα κεράσια
- -1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
- -Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- Για τη διακόσμηση
- -Αμύγδαλα φιλέ
- -ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα κεράσι
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια. Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Για τα κρουασάν
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σφολιάτας.