Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
- 1/3 κούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπας λευκό κρασί
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
- τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το μαρούλι, κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Συνεχίζοντας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
Συγχρόνως βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Μοιράζουμε σε πιάτα τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρουμε.