Υλικά
- Για τα μπράουνις
- 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- Για τη σαντιγί
- 325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Για το σερβίρισμα
- Σαντιγί και κόκκινα βατόμουρα ή σμέουρα
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις
Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και τα σπάμε σε κομμάτια. Για το γλυκό θα χρειαστούμε 3 θρυμματισμένα μπράουνις.
Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση
Μοιράζουμε εναλλάξ σαντιγί, θρύμματα μπράουνις, βατόμουρα στα ποτήρια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Φυσικά το γλυκό φτιάχνεται και με έτοιμα μπράουνις.