Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 113 γραμμάρια
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 300 γραμμάρια
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 20 γεμιστά μπισκότα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 22 εκ.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.

Απλώστε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήστε για 25-30 λεπτά.

Όταν ψηθούν οι μπάρες μπράουνις, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε στο φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.

Συγχρόνως σε μπέν μαρί λιώνετε τη μία κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φυστικοβούτυρο.

Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και τις καλύπτετε με το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.