Υλικά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- περίπου 3 κούπες του τσαγιού νερό
- 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ½ ντοματάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί. Έπειτα. προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από περίπου 5 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιει τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.