Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
  • ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

sidagi.gr

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν  οι φακές και το πλιγούρι.

Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σώς και φρέσκο ψωμί.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά