Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
- 1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στη παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.