Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μισές ροδέλες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι χονδρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες πατάτες
- φυλλαράκια από φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
Εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες από τα χώματα και βράστε τις σε νερό ολόκληρες και με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Στραγγίζετε τις και όταν κρυώσουν κόψτε τις σε μεγάλους κύβους, με τη φλούδα. Βάλτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο δενδρολίβανο και αφήστε τις να μαριναριστούν για λίγη ώρα.
Ψήνετε τις πατάτες σε μια ψηστιέρα με λεία επιφάνεια ή με πολύ προσοχή στο φούρνο σε ένα ταψί στο γκριλ. Σιγουρευτείτε ότι θα ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά από όλες τις πλευρές, προτού τις βγάλετε.
Ψήστε το μπέικον στο φούρνο σε αέρα. Όταν ξεροψηθεί, βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να απομακρυνθεί το περιττό λίπος.
Βγάλτε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψτε τις σε τετράγωνα κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος πασπαλίστε από πάνω απ’ τη σαλάτα το μπέικον.