Υλικά
- 5 αυγά
- 75 γραμμάρια ζάχαρη ή 4 ½ κουταλιές της σούπας
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
- 150 γραμμάρια μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
- 200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για σαντιγί
- 250 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια, μόλις φουσκώσουν τα αυγά συμπληρώνουμε, ανακατεύοντας αργά αργά με μια σπάτουλα, τη σοκολάτα και έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη.
Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να στέκεται σε σφικτή σαντιγί και συμπληρώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τα βατόμουρα κομμένα σε μικρά κομματάκια και ξανά ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μικρά μπολ για λίγες ώρες και μετά σερβίρετε.