Υλικά

  • 1/3 κούπας λάδι
  • 2/3 κούπας κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 2/3 κούπας πλιγούρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το πλιγούρι και τέλος προσθέστε το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, πλένετε τους κολοκυθοανθούς μέσα σε άφθονο νερό. Κόψτε κι αφαιρέστε από το εσωτερικό τούς στήμονες. Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά, γεμάτη από το μείγμα με το πλιγούρι.

Κλείνετε τους κολοκυθοανθούς με βρεγμένα χέρια, για να μην ανοίξουν.

Βουτήξτε τα σε νερό και πασπαλίστε με αλεύρι. Μαγειρέψτε τα σε ρηχή κατσαρόλα με λάδι, αλλά όχι σε χαμηλή θερμοκρασία.

Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, για να μην αρπάξουν και ψήνετε για 45 λεπτά.