Υλικά
- Για την τάρτα
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
- 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής μας
- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
- Για το παγωτό φράουλα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
- 400 ml πλήρες γάλα πλήρες
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Για το παγωτό καϊμάκι
- 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
- 1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Απλώστε στον πάτο ενός κυκλικού ταψιού,, μεσαίου μεγέθους, τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό.
Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώστε για 8 ώρες στην κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και πάνω από τη δεύτερη στρώση παγωτού, απλώνουμε το παγωτό καϊμάκι. Παγώνουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
Για το παγωτό φράουλα
Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους. Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε στη λεκάνη τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη, όπου και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
Για το παγωτό καϊμάκι
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Εναλλακτικά, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αφού παγώσει το παγωτό το κρατάμε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.