Υλικά

  • 600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 λάιμ (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Αφού ψιλοκόψουμε τη λευκή σοκολάτα, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το ξύσμα των λάιμ και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει.

Στο χρόνο αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθοντας κομμάτια από το μείγμα, σχηματοποιούμε τα τρουφάκια.

Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 50 τρουφάκια.

Τα περνάμε από την ινδική καρύδα για να έχουν καρύδα στην επιφάνειά τους.

Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο όπου και θα τα διατηρήσουμε.

Πρέπει να μείνουν το λιγότερο 20 λεπτά στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.