Υλικά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια βατόμουρα πολτοποιημένα και 1 κούπα βατόμουρα κομμένες σε κομμάτια
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
- 400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
- 200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα καθαρίζουμε. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε στη λεκάνη τον πολτό από τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μηχανής.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια βατόμουρου. Ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τότε ανακατεύουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε 45 λεπτά για 4 φορές.