Υλικά

  • Για το ρύζι
  • ½ κιλό ρύζι για πιλάφι
  • ½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • σακούλα ειδική για τον φούρνο
  • Για τα μπιφτέκια
  • 500 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 1 κούπα τριμμένο κολοκύθι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση Για το ρύζι Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε στη σακούλα. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα μαζί με τα μπιφτέκια. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρεται ζεστό. Για τα μπιφτέκια Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, την ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Ζυμώστε τον κιμά και φτιάξτε 4-6 μπιφτέκια πλατιά. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, και ψήστε τα μπιφτέκια στο φούρνο μαζί με το ρύζι για 25 λεπτά.