Υλικά
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 1 κουταλιά γλυκόζη
- 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- Για το κέικ σοκολάτας
- 2 κούπες ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 κούπες κακάο
- 1/4 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση Για το γλάσο σοκολάτας Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας. Ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Για το κέικ σοκολάτας Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια κόβετε σε 2 παχιές κάθετες φέτες το κέικ και γεμίζετε με το γλάσο λευκής σοκολάτας και συναρμολογείτε ξανά τη μία φέτα κέικ πάνω στην άλλη. Με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.