Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το ταψί
- 6 κουταλάκια μέλι
- 2 κουταλάκια μηλόξυδο
- 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς πέτσα
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- Για τον πουρέ καρότου
- 7 πατάτες
- 1 καρότο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ με αέρα. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε ένα μείγμα.
Έπειτα, καλύψτε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο.
Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αναμείξτε το μέλι με το μηλόξυδο, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αλείψτε το με το μέλι.
Ψήστε το για 1 ακόμη λεπτό. Ξαναβγάλετε το και γυρίστε το από την άλλη πλευρά. Αλείψτε το με το υπόλοιπο μείγμα του μελιού και ψήστε το για ακόμη 1 λεπτό ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Για τον πουρέ καρότου
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα καλύψει.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει λίγο υγρό στην κατσαρόλα. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να τα λιώνουμε.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε και το πιπέρι.