Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
- δυόσμο
- 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
- πιπέρι
- Αλάτι
- 3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
- 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- ½ ντοματάκι ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Mετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Ύστερα από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιει τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.