Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Χυμός ντομάτας
- Ψίχα ψωμιού
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Χονδρό αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών από μπαχάρι, κανέλα και κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
- 1 αρνάκι
- 2 κιλά ρύζι
- ½ κιλό συκωτάκια
- 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε αλατισμένο νερό και εκεί πλένετε το αρνάκι.
Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτετε το ρύζι.
Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό ,και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες.
Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού, Αλείφετε με το μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Από πάνω το περνάτε με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
Προαιρετικά το ψήνετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Τυλίγεται το δεμένο αρνί με αλουμινόχαρτο και μετά περνάτε από πάνω τη λαδόκολλα.