Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι μαστίχα
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά κοφτή σόδα
  • 7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Δεν σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τους 3 κρόκους αυγών, τη μαστίχα κοπανισμένη και το γάλα.

Αμέσως μετά ρίχνουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι στο οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλούρια σε σχέδια που θέλουμε ή σε σχήμα Φ όπως είναι το παραδοσιακό σμυρνέικο κουλούρι.

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει καλά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, το πολύ για 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα.