Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

800 γραμμάρια γλυκοπατάτες
4 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος,τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε πάνω από τις γλυκοπατάτες λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για μισή ώρα.

Στο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τις γλυκοπατάτες να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε σε ένα μπολ 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και 4 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τους κύβους φέτας.

Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά