Υλικά

  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας
  • 179 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 11 γραμμάρια γλυκόζη
  • 29 γραμμάρια κονιάκ
  • 8 γραμμάρια γκραντ μαρνιέ
  • κακάο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη γλυκόζη μέσα στην κρέμα γάλακτος με το γκραντ μαρνιέ ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

Όταν λιώσει η γλυκόζη, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά. Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα, ρίχνουμε το κονιάκ ανακατεύοντας συνέχεια.

Σε ένα μπολ κάνουμε μικρά μπαλάκια τα τρουφάκια μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κόβουμε την επόμενη μέρα τα σοκολατάκια σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια και τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ με κακάο και ανακατεύουμε.