Υλικά

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 σοκολατάκια με πάστα μέντας, τετράγωνα, κομμένα σε κομματάκια

sidagi.gr


Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεα τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Σουρώνουμε και αφαιρούμε τη μέντα. Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα και σκεπάζουμε για ένα λεπτό.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο και αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη-λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.

Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας και τα προσθέτουμε στη μους. Ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθούν.

Μοιράζουμε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.