Υλικά
- 1.250 γραμμάρια χταπόδι
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- 350 γραμμάρια λάδι
- 100 γραμμάρια ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
Εκτέλεση
Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού σε φέτες 1-2 δάχτυλα. Πλένετε καλά τα κομμάτια και βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το ξίδι, τα κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες ή τον ντοματοπελτέ και ένα φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκκους πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το χταπόδι.
Σερβίρετε με τριμμένη φέτα από πάνω.