Υλικά
- ½ κιλό ταλιατέλες
- 4 αγκινάρες
- 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις καθαρίζουμε τις κόβουμε στα 6 και τις τρίβουμε με λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασιού νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό για περίπου 35 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε στο μεταξύ τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα από τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοτριμμένο τυρί.