Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • Για το ρόφημα
  • 5 κούπες γάλα
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλιά εσάνς βανίλιας
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, τριμμένο
  • Για το γαρνίρισμα
  • λίγο κακάο ή κανέλα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα, χωρίς να το βράσετε. Αδειάστε το γάλα στη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε τα ζωηρά.

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη κανέλα, τη βανίλια και το γαρύφαλλο κι αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας τα ζωηρά, με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αφρίσουν για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρετε τη ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες και πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και κακάο.