Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 470 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 30 γραμμάρια μέλι
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα 70% σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε τα 170 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρει τη μορφή της κρέμας σαντιγί.