Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη με 55% κακάο
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
5 γραμμάρια αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενωθεί το μείγμα.
Κατόπιν το αδειάζουμε σε φόρμες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι. Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού, κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωμένο µμπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουμε σε µμισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωμένο µε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουμε ζεστά.