Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- Για τη σάλτσα
- 2 καρότα τριμμένα
- 100 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια κιμά
- 250 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά. Έπειτα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα μανιτάρια, τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς. Ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγο ακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αδειάζουμε σε ταψάκι. Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.