Υλικά
- Για τη βάση
- 50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
- 110 γραμμάρια μπισκότα
- 25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση
- 340 γραμμάρια κουβερτούρα
- 60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
- Για το γλάσο
- 80 γραμμάρια κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 20 κερασάκια κομμένα στα δύο για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ. σε σχήμα καρδιάς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ θρυμματισμένα μπισκότα και αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και καλύπτουμε τον πάτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τα κομμένα κερασάκια σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.