Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της γλυκού εστραγκόν
- αλάτι και πιπέρι
- 150 γραμμάρια φιλέτο χοιρινό
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και το ρυθμίζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε το τηγάνι επάνω στο μάτι και απλώνουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το χοιρινό φιλέτο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, τα φέρνουμε μια βόλτα και συνεχίζουμε με το εστραγκόν.
Σβήνουμε με το κρασί. Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος μια ωραία ιδέα είναι να βάλουμε στην κρέμα και λίγο καρύδι τριμμένο, γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα – και ανακατεύουμε.
Το φιλέτο είναι έτοιμο. Σερβίρεται με μανιτάρια, ρύζι και λαχανικά.