Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
2 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη
4 κουταλιές της σούπας νερό
60 γραμμάρια κεράσια γλυκό κομμένα στα 2
2 νεραντζάκια γλυκό ψιλοκομμένα
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
600 γραμμάρια γάλα
1 χυμός και ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι. Αφήνετε να βράσουν για 1 – 2 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά και ρίχνετε το μείγμα με το κορν φλαουρ.
Ανάβετε πάλι το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Βγάζετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Ρίχνετε στην κρέμα, ανάβετε πάλι το μάτι και αναμειγνύετε να γίνει τόσο πηχτή η κρέμα, ώστε να καλύπτει τη ράχη ενός κουταλιού.
Μην την αφήνετε να βράσει για να μην «κόψει». Διαλύετε τη ζελατίνη στο νερό και ρίχνετε στην κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει. Μοιράζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε 8 ατομικά φαρμάκια και ρίχνετε μέσα την κρέμα.
Βάζετε στο ψυγείο να πήξουν καλά. Βυθίζετε για 1 λεπτό σε καυτό νερό και ξεφορμάρετε. Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr