Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 500 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών

sidagi.gr


Εκτέλεση

Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να δέσουν. Προσθέστε την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα. Ζεστάνετε αργά το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει αρκετά.

Βγάλτε το από τη φωτιά. Αφαιρέστε την κανέλα και χωρίστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ.

Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και βάλτε τα στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε το επιδόρπιο, απλώστε στις επιφάνειες την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεστάνετε το γκριλ.

Τοποθετήστε τα μπολ κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Σερβίρετε γρήγορα.