Υλικά
Μικρά λαχταριστά μάφινς για να συνοδέψετε τον καφέ σας…
Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού τεμαχισμένα καρότα
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες καρύδα
1 μήλο τεμαχισμένο σε κύβους
3 αυγά
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ετοιμάζετε 12 φορμάκια για μικρά για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα με το καρότο, τις σταφίδες, τα καρύδια, την καρύδα και το μήλο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο και βανίλια. Ανακατέψτε το μείγμα των αυγών στο μείγμα καρότου με το αλεύρι, απλά μέχρι να υγρανθεί. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνετε μία μπάλα από τη ζύμη και την ρίχνετε στο φορμάκι, αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνετε για λοά τα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε ένα καθαρό μαχαιράκι μέσα στα μάρφινς και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.