Υλικά
- 150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ζεματάμε για άλλα 20 λεπτά, όταν είναι έτοιμα τους αφαιρούμε τη φλούδα και τα βάζουμε στον φούρνο να στεγνώσουν.
Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν χοντρό σιμιγδάλι. Τα βάζουμε σε μια τερίνα, προσθέτουμε τα ασπράδια, λίγο χτυπημένα, και τα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια μάζα μαλακιά. Ρίχνουμε και τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε τη μάζα μέσα σε μια σακούλα, με απλό κορνέ. Τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα μια λαδόκολλα και πάνω σ’ αυτό φτιάχνουμε με τη σακούλα του κορνέ μικρές μάζες όπως είναι και στα σού.
Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά της ώρας περίπου. Όταν ψηθούν τα αποσύρουμε, τα ξεκολλάμε από το χαρτί και είναι έτοιμα. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα, με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω!
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr