Υλικά
Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, χωρίς να αφήσουμε να βράσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το μέλι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώνουμε τον κρόκο και προσθέτουμε το εκχύλισμα στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και το ανθόνερο.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και μοιράζουμε μέσα την κρέμα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένοι φούρνο στους 160 βαθμούς.
Υλικά
Για 6 άτομα
400 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Λίγες ίνες από κρόκο Κοζάνης
1 κ.σ. βραστό νερό
3 αυγά
⅓ φλιτζ. μέλι
1 κ.κ. υγρή βανίλια
3 κ.κ. ανθόνερο
μοσχοκάρυδο τριμμένο