Υλικά
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.
Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθετε στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος