Υλικά
- -1 βούτυρο
- -6 αυγά
- -1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
- -½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- -½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
- -ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- -2 βανίλιες σκόνη ή κλοναράκια
- -½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- -Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν-έναν τους κρόκους αυγών, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr