Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι εσπρέσσο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
- ½ φλιτζάνι νερό
Φτιάξτε τα δικά σας μπράουνις…
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr