Υλικά
Όπου λέει νερό στη συνταγή, χρησιμοποίησε στη θέση του καφέ φίλτρου. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό των ζαχαροπλαστών για κάθε λιχουδιά με σοκολάτα, είτε μιλάμε για brownies, είτε για τούρτες σοκολάτας, είτε για κέικ σοκολάτας κ.ο.κ. Ο καφές φίλτρου είναι ήπιος στη γεύση και έχει την τάση να αναδεικνύει τη σοκολάτα ακόμα περισσότερο. Μια απλή αντικατάσταση του νερού με καφέ φίλτρου μεταμορφώνει τη συνταγή, ανεβάζοντάς τη επίπεδα. Η γευστική αρμονία καφέ και σοκολάτας είναι εξάλλου γνωστή στους περισσότερους. Εδώ όμως δεν μιλάμε για γλυκό με γεύση μόκα. Ο σκοπός είναι να υπάρχει μεν ο καφές στη σοκολάτα, να μην καπελώνει ωστόσο τη δημιουργία. Παρά να λειτουργεί συνοδευτικά, προσθέτοντας πόντους στην πολυπλοκότητα των αρωμάτων. Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιούμε δυνατούς καφέδες ή καφέδες με γεύση φρούτων. Παρά ήπιο καφέ φίλτρου. Μια κούπα φρεσκοφτιαγμένου καφέ (που έχει κρυώσει) χρειάζεσαι στη συνταγή για να δεις τη διαφορά. Σε πλούσια γευστικά σοκολατένια γλυκά καταλήγει το μυστικό, με τον καφέ να βρίσκεται πάντα σε δεύτερο επίπεδο. Αλλιώς έχεις μόκα, όχι σοκολάτα. Όπου λέει λοιπόν νερό στο μείγμα, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα γαλλικού καφέ…