Υλικά

Το πρόβλημα για τον λάτρη του παγωτού είναι εκεί και είναι επίμονο: το βγάζεις από την κατάψυξη και είναι «πέτρα». Και πρέπει είτε να περιμένεις βασανιστικά είτε να παλέψεις με το θηρίο για να βγάλεις μερικά κακοφτιαγμένα τμήματα λαχταριστού παγωτού. Όχι όμως πια. Ένα μαχαίρι χρειάζεσαι πριν πιάσεις την κουτάλα του παγωτού. Αφού περάσουμε το μαχαίρι από ζεστό νερό κάτω από τη βρύση, κάνουμε ρηχές τομές κατά μήκος της επιφάνειας του παγωτού στη συσκευασία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την αντίθετη κατεύθυνση, σχηματίζοντας ουσιαστικά μικρά τετράγωνα. Αφού περάσουμε και το scoop του παγωτού από ζεστό νερό για μερικές στιγμές, το παγωτό βγαίνει πια πανεύκολα. Το τρικ προέρχεται από το America’s Test Kitchen και το βλέπετε στο παρακάτω βίντεο