Υλικά
H μαγειρική δεν είναι μόνο αλάτι και πιπέρι. Ευεργετικά για την υγεία και εξαιρετικά για τη γεύση, τα καρυκεύματα είναι εδώ για να δώσουν το κάτι παραπάνω στη γεύση.
Μυρωδικά και μπαχαρικά νοστιμεύουν εύκολα και αβίαστα το πιάτο, περικλείοντας τη σοφία αιώνων.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των μειγμάτων, έναν μικρό θησαυρό στο πιάτο μας.
Θα τα δούμε μόνο σε αλμυρές συνταγές…
Θυμάρι: Ιδανικό με θαλασσινά, σαλάτες και μαγειρευτά με σάλτσα ντομάτας, ακόμα και με ζυμαρικά.
Κύμινο: Δεν πρέπει να λείπει από τον κιμά και τους γίγαντες στον φούρνο. Αλλά και από σάλτσες, κοτόπουλα, ψάρια και αρνιά.
Μοσχοκάρυδο: Αρωματίζει μπεσαμέλ, πιάτα με κρέας και πατατοσαλάτες ή πουρέ. Και ό,τι περιέχει γαλακτοκομικά.
Δεντρολίβανο: Ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, σίγουρα όμως με ψάρι στον φούρνο και ψητό αρνί. Αλλά και με πουλερικά, χοιρινό, ακόμα και αυγά και πατάτες.