Υλικά
H μαγειρική δεν είναι μόνο αλάτι και πιπέρι. Ευεργετικά για την υγεία και εξαιρετικά για τη γεύση, τα καρυκεύματα είναι εδώ για να δώσουν το κάτι παραπάνω στη γεύση. Μυρωδικά και μπαχαρικά νοστιμεύουν εύκολα και αβίαστα το πιάτο, περικλείοντας τη σοφία αιώνων. Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των μειγμάτων, έναν μικρό θησαυρό στο πιάτο μας. Θα τα δούμε μόνο σε αλμυρές συνταγές… Θυμάρι: Ιδανικό με θαλασσινά, σαλάτες και μαγειρευτά με σάλτσα ντομάτας, ακόμα και με ζυμαρικά. Κύμινο: Δεν πρέπει να λείπει από τον κιμά και τους γίγαντες στον φούρνο. Αλλά και από σάλτσες, κοτόπουλα, ψάρια και αρνιά. Μοσχοκάρυδο: Αρωματίζει μπεσαμέλ, πιάτα με κρέας και πατατοσαλάτες ή πουρέ. Και ό,τι περιέχει γαλακτοκομικά. Δεντρολίβανο: Ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, σίγουρα όμως με ψάρι στον φούρνο και ψητό αρνί. Αλλά και με πουλερικά, χοιρινό, ακόμα και αυγά και πατάτες. Μπαχάρι: Σε σάλτσες, μαρινάδες για κρέας και ψητά κατσαρόλας. Ακόμα και σε πίτες. Πάπρικα: Τυρί, αυγά, κοτόπουλο, σάλτσες ντομάτες, ακόμα και συνταγές με ψάρι παίρνουν άλλη γεύση. Κάρι: Αρωματίζει κρέατα και ρύζι, αλλά και όλες τις σάλτσες της ethnic κουζίνας. Σαφράν (κρόκος): Παντρέψτε το με το ρύζι και συμπεριλάβετέ το σε σος ψαριού. Κάρδαμο: Δένει ιδανικά με κρεατικά και πουλερικά. Κόλιανδρος: Σε σούπες, ψητά και ό,τι μπαίνει στην κατσαρόλα. Αλλά και σε σαλάτες. Γαρίφαλο: Σε πίτες και κρέατα, αλλά και μαγειρευτά με κόκκινη σάλτσα και στο στιφάδο φυσικά. Γλυκάνισος: Ενισχύει τη γεύση των κρεατικών, όπως το χοιρινό, το κοτόπουλο και την πάπια. Τζίντζερ (πιπερόριζα): Ταιριάζει πολύ με κρέατα, πουλερικά, σούπες, λαχανικά, ρύζι, μαρινάδες ψαριών και σάλτσες.