Υλικά
- 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια σχάρα πάνω στο αλουμινόχαρτο.
- Συνδυάστε το γάλα και τη φρυγανιά και αφήστε να δράσει 5 λεπτά.
- Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ψήστε 20- 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κεφτέδες.