Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού ωμό παντζάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού κατεψυγμένες φράουλες (αν είναι φρέσκες προσθέστε πάγο)
  • 1/4 ώριμη κατεψυγμένη μπανάνα, κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • Φρέσκος δυόσμος ή τριμμένη καρύδα (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τα παντζάρια, τις φράουλες, την μπανάνα (προαιρετικά για γλυκύτητα) και το χυμό μήλου σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και λείο.
  2. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση ανάλογα με τις ανάγκες, προσθέτοντας περισσότερη μπανάνα για γλυκύτητα, χυμό μήλου για αραίωση ή φράουλες για πιο έντονη γεύση φρούτων.
  3. Μοιράστε σε δύο ποτήρια και απολαύστε.
  4. Προαιρετικά: Γαρνίρετε με φέτες μπανάνας, φρέσκο δυόσμο ή/και τριμμένη καρύδα.