Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικών βίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 120 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 12 μεγάλες μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 ή 3 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
  3. Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Κόψτε τα φύλλα βασιλικού στη μέση ή στα τρία, προσθέστε τα στα ζυμαρικά με τις ελιές, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.