Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικών βίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 150 γρ. μοτσαρέλα, σε κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 120 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 12 μεγάλες μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 ή 3 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
- Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Κόψτε τα φύλλα βασιλικού στη μέση ή στα τρία, προσθέστε τα στα ζυμαρικά με τις ελιές, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.