Υλικά

  • 250 γρ. φέτα (σε κομμάτι)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
  • 3 κ. σ. λευκό σουσάμι
  • 3 κ. σ. μαύρο σουσάμι
  • 3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και το μείγμα από τριμμένη φρυγανιά, λευκό σουσάμι και μαύρο σουσάμι σε τρία ξεχωριστά πιάτα.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μικρό τηγάνι.
  3. Καλύψτε τη φέτα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύπτεται ομοιόμορφα σε κάθε βήμα. Τοποθετήστε προσεκτικά τη φέτα στο καυτό λάδι και τηγανίστε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, περίπου ένα ή δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Τοποθετήστε τη φέτα σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε την περίσσεια λαδιού.
  5. Σερβίρετε περιχύνοντας με βαλσαμικό ξύδι και μέλι και απολαύστε αμέσως.