Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
- 800 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μούλτι
- 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1/2 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 500 γρ. κριθαράκι
- 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε το φαγητό στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 3 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το πάνω από το κριθαράκι. Ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το κρέας. Προσθέστε ζεστό νερό και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 1 ώρα. Αν γίνει πολύ στεγνό, προσθέστε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.