Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- Ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
- Για τη μαρινάδα:
- 1 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ. γλ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
- Μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή σε ένα μεσαίο μπολ.
- Φτιάξτε τη μαρινάδα: Ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.
- Ρίξτε τη μισή μαρινάδα στις γαρίδες, κάνοντας μασάζ μέσω της σακούλας ή ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, προσθέστε τις στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις.
- Ρίξτε στο τηγάνι τη μαρινάδα που κρατήσατε και συνεχίστε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρινάδα μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και συνοδεύστε τις με μπρόκολο στον ατμό. Περιχύστε τις γαρίδες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια.